Mehustuspalvelu
Marjarannikko valmistaa raikasta kylmäpuristettua omenamehua / marjamehua myös omasta sadostasi. Mehu pastöroidaan ja pakataan 3,5 litran pusseihin, joihin voit halutessasi ostaa lisänä laatikon. Mehuja ei tarvitse pakastaa: säilyvyysaika on yksi vuosi ja mehu säilyy huoneenlämmössä tai viileässä.
--------------------
Rakkaat asiakkaat!
Suljemme tilat tältä kaudelta 11.11.2022, joten tuokaa mehustettavat marjat mahdollisimman pian ennen kauden päättymistä.
Ystävällisin terveisin Kristina
--------------------
Mehustamo avoinna 16.8. alkaen ma–to klo 8–16 ja pe klo 8–14.
Marjamehun valmistus: soita ja varaa aika. Marjat voi ja kannattaa ensin pakastaa – mehu irtoaa parhaiten pakastetuista marjoista. Seuraa myös Facebook-sivujamme. Ilmoitamme ruuhkatilanteista ja muista poikkeuksista siellä.
Näin mehustuspalvelu toimii
- Tuo omenat mehustusasemallemme Tupokseen – ei tarvitse soittaa ja varata aikaa. Katso kuitenkin mahdolliset poikkeukset Facebook-sivuiltamme
- Pesemme ja tarkistamme omenat.
- Kylmäpuristamme ne raikkaaksi mehuksi.
- Pastöroimme mehun ja pakkaamme sen 3,5 litran hanallisiin pusseihin.
- Lähetämme sinulle viestin, kun mehut ovat noudettavissa.
Hinnasto 2022
- Omenatäysmehu 2 € / kg valmista mehua
- Marjatäysmehu 3 € / kg valmista mehua
- Pussi 3–3,5 litraa 1 € / kpl
- Pahvipakkaus pussille 2,5 € / kpl
- Pullo + korkki, 350 ml tai 500 ml, 1 €/ kpl
Ohjeita ja vinkkejä
- Pienin valmistettava erä on kauppakassillinen omenoita. Kilosta omenaa valmistuu noin 700 g mehua.
- Suosittelemme pakkaamaan omenat muoviastioihin (esim. laatikko, saavi, sankko). Älä tuo omenoita roskapusseissa, ohuissa kaupan kasseissa tai heikoissa pahvilaatikoissa, sillä eivät kestä siirtämistä mehustamolla ja hajoavat.
- Parasta mehua saadaan suoraan puusta poimituista omenoista. Mehuun kelpaavat kuitenkin myös maahan pudonneet, rupiset ja pihlajanmarjakoin vioittamat omenat.
- Pilaantuneet tai homeiset omenat jätä pois.
- Maukkain omenamehu syntyy, kun sekoitetaan happamia ja makeita omenalajikkeita keskenään.
- Pastöroitu mehu säilyy vuoden verran huoneen lämmössä tai viileässä - satokaudesta toiseen. Pastöroimaton mehu säilyy jääkaapissa hyvänä muutamia päiviä.
- Omenat ovat kypsiä, kun omenan siemenet ovat ruskeita ja omenat alkavat putoilla maahan. Omenalajikkeet luokitellaan kypsymisajan mukaan kesä-, syys- ja talviomenoihin. Kesäomenat kypsyvät elokuussa (mm. Pirja, Valkea kuulas), syysomenat syyskuussa (mm. Kanelit) ja talviomenat syys- lokakuussa (mm. Lobo, Konsta).
Yhteystiedot
Marjarannikko
Korvantaus 1B, 91910 Tupos
tilaukset(ät)marjarannikko.fi
p. 040 7576 744
www.marjarannikko.fi